Prymat Przyprawa do indyka i dań z drobiu 25 g
Marki:
1,89 zł
75,60 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135024242
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do indyka polecana jest do sznycli, frykadeli, pieczeni i gulaszu z indyka. Zamarynowanie mięsa w przyprawie sprawi, że pozostanie soczyste, a mieszanka cebuli, czosnku, słodkiej papryki i suszonych pomidorów podkreśli jego smak.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników. Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
cebula
cukier
bazylia
gorczyca
maltodekstryna
skrobia modyfikowana
pomidor
kurkuma
ocet winno-owocowy w proszku
chili
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
aromat naturalny
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
cebula
cukier
bazylia
gorczyca
maltodekstryna
skrobia modyfikowana
pomidor
kurkuma
ocet winno-owocowy w proszku
chili
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
aromat naturalny
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 835 kJ/ 198 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 47,1 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Filet z indyka w ziołach 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g piersi z indyka, - 250 g świeżego szpinaku, - słodka cebula, - 6 ząbków czosnku, - ½ szklanki oliwy z oliwek, - 200 g sera pleśniowego, - 2 łyżki mąki pszennej, - 200 ml śmietany 30%, - 100 g suszonych pomidorów w oleju, - 100 ml wytrawnego białego wina, - 2 łyżki uprażonych orzechów włoskich, - szczypta Gałki muszkatołowej Prymat, - 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do indyka Prymat, - ¼ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oliwę zmiksować z 2 ząbkami czosnku, musztardą, przyprawą do indyka i chili. Oczyszczone mięso pokroić na cztery równe części, lekko rozbić, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny. W rondelku, na oleju z suszonych pomidorów, podsmażyć posiekaną cebulę i 4 rozgniecione ząbki czosnku. Zalać białym winem i gotować 3 min. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i wlać śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak, orzechy i pokrojone w paski suszone pomidory i dusić około 3 min. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor. Podawać na sosie szpinakowo-serowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Filet z indyka w ziołach 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g piersi z indyka, - 250 g świeżego szpinaku, - słodka cebula, - 6 ząbków czosnku, - ½ szklanki oliwy z oliwek, - 200 g sera pleśniowego, - 2 łyżki mąki pszennej, - 200 ml śmietany 30%, - 100 g suszonych pomidorów w oleju, - 100 ml wytrawnego białego wina, - 2 łyżki uprażonych orzechów włoskich, - szczypta Gałki muszkatołowej Prymat, - 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do indyka Prymat, - ¼ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oliwę zmiksować z 2 ząbkami czosnku, musztardą, przyprawą do indyka i chili. Oczyszczone mięso pokroić na cztery równe części, lekko rozbić, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny. W rondelku, na oleju z suszonych pomidorów, podsmażyć posiekaną cebulę i 4 rozgniecione ząbki czosnku. Zalać białym winem i gotować 3 min. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i wlać śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak, orzechy i pokrojone w paski suszone pomidory i dusić około 3 min. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor. Podawać na sosie szpinakowo-serowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g