Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g
Marki:
1,69 zł
84,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135025362
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do dziczyzny podkreśla wyborny smak mięsa z dzika i jelenia. Doskonale komponuje się z pieczonymi żeberkami wieprzowymi. Wykorzystywana jest także jako składnik aromatycznych marynat i pasztetów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
owoc kolendry
pieprz czarny
cebula
owoc jałowca
rozmaryn
chili
tymianek
ziele angielskie
liść laurowy
kurkuma
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
owoc kolendry
pieprz czarny
cebula
owoc jałowca
rozmaryn
chili
tymianek
ziele angielskie
liść laurowy
kurkuma
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1092 kJ/260 kcal |
Tłuszcz | 5,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 8,8 g |
Sól | 26,7 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Comber sarni z borowikami 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g combra z sarny, - 100 g suchego chleba tostowego, - 200 ml oleju z pestek winogron, - 100 g rozmrożonych borowików, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 50 ml białego wytrawnego wina, - 400 g ugotowanych kopytek, - 100 ml śmietany 30%, - 1 łyżka masła, - 1 szklanka sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek, - 1 pęczek natki pietruszki, - 1 pęczek szczypiorku, - 1 opakowanie Przyprawy do dziczyzny Prymat, - 1 łyżka Tymianku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oczyszczone mięso natrzeć 1/2 oleju z pestek winogron oraz przyprawą do dziczyzny i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 4 godziny. Chleb tostowy, natkę pietruszki oraz resztę oleju z winogron zmiksować, aż powstanie zielona kruszonka. Borowiki podsmażyć na złoto na oleju rzepakowym z masłem, dodać tymianek i białe wino. Odparować. Na koniec dodać sos pieczeniowy. Śmietanę zagotować, dodać do niej kopytka i gotować aż śmietana zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Comber obsmażyć z każdej strony na złoto, a następnie piec ok. 8 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony odstawić na ok. 5 min w ciepłe miejsce i obtoczyć w zielonej kruszonce. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dziczyzny - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Comber sarni z borowikami 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g combra z sarny, - 100 g suchego chleba tostowego, - 200 ml oleju z pestek winogron, - 100 g rozmrożonych borowików, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 50 ml białego wytrawnego wina, - 400 g ugotowanych kopytek, - 100 ml śmietany 30%, - 1 łyżka masła, - 1 szklanka sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek, - 1 pęczek natki pietruszki, - 1 pęczek szczypiorku, - 1 opakowanie Przyprawy do dziczyzny Prymat, - 1 łyżka Tymianku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oczyszczone mięso natrzeć 1/2 oleju z pestek winogron oraz przyprawą do dziczyzny i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 4 godziny. Chleb tostowy, natkę pietruszki oraz resztę oleju z winogron zmiksować, aż powstanie zielona kruszonka. Borowiki podsmażyć na złoto na oleju rzepakowym z masłem, dodać tymianek i białe wino. Odparować. Na koniec dodać sos pieczeniowy. Śmietanę zagotować, dodać do niej kopytka i gotować aż śmietana zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Comber obsmażyć z każdej strony na złoto, a następnie piec ok. 8 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony odstawić na ok. 5 min w ciepłe miejsce i obtoczyć w zielonej kruszonce. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dziczyzny - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g