Kotányi Przyprawa do pieczeni wieprzowej 30 g
Marki:
3,09 zł
103,00 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901032034467
Opis produktu: Harmonijna kompozycja ziół i przypraw nada ulubionym pieczeniom królewskiego charakteru. Przyprawa do Pieczeni Wieprzowej Kotányi została stworzona specjalnie do przyrządzania potraw z wieprzowiny.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
sól jodowana (sól, jodek potasu)
czosnek
kminek
kolendra
cebula
pieprz
papryka
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
sól jodowana (sól, jodek potasu)
czosnek
kminek
kolendra
cebula
pieprz
papryka
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 574 kJ / 173 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 19 g |
W tym cukry | 8,9 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 61,0 g |
Adres producenta: KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
Przepisy: Pieczeń wieprzowa z białą kapustą na ciepło na 4 porcje: 1 kg schabu karkowego, 1 torebka Przyprawy do Pieczeniu Wieprzowej Kotányi, 3 cebule, odrobina wody, 1 łyżka smalcu lub oleju, 1 biała kapusta, 1 łyżeczka tymianku Kotányi, 4 łyżki octu winnego, szczypta cukru, 3 łyżki oleju roślinnego, sól i pieprz Przyrządzenie: Cebule pokroić w kostkę i wyłożyć do brytfanny. Mięso natrzeć Przyprawą do Pieczeni Wieprzowej Kotányi, następnie ułożyć na cebuli z kawałkami smalcu na wierzchu i podlać wodą. Piec w piekarniku w 190°C ok. 1,5 godziny. W trakcie pieczenia podlewać mięso sosem i przynajmniej raz obrócić. Kapustę poszatkować, doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Ocet, cukier i wodę zagotować, a następnie zalać kapustę. Na koniec dodać olej. Wskazówka: Kapustę można marynować 1/2 godziny i ponownie podgrzać. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Wymiar liczbowy: 30
Przygotowanie i stosowanie: Zastosowanie: Do pieczeni i rolady wieprzowej oraz do sosu pieczeniowego i grzybowego.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa do pieczeni wieprzowej
100% naturalny smak!
bez wzmacniaczy smaku
bez barwników
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Pieczeń wieprzowa z białą kapustą na ciepło na 4 porcje: 1 kg schabu karkowego, 1 torebka Przyprawy do Pieczeniu Wieprzowej Kotányi, 3 cebule, odrobina wody, 1 łyżka smalcu lub oleju, 1 biała kapusta, 1 łyżeczka tymianku Kotányi, 4 łyżki octu winnego, szczypta cukru, 3 łyżki oleju roślinnego, sól i pieprz Przyrządzenie: Cebule pokroić w kostkę i wyłożyć do brytfanny. Mięso natrzeć Przyprawą do Pieczeni Wieprzowej Kotányi, następnie ułożyć na cebuli z kawałkami smalcu na wierzchu i podlać wodą. Piec w piekarniku w 190°C ok. 1,5 godziny. W trakcie pieczenia podlewać mięso sosem i przynajmniej raz obrócić. Kapustę poszatkować, doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Ocet, cukier i wodę zagotować, a następnie zalać kapustę. Na koniec dodać olej. Wskazówka: Kapustę można marynować 1/2 godziny i ponownie podgrzać. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Wymiar liczbowy: 30
Przygotowanie i stosowanie: Zastosowanie: Do pieczeni i rolady wieprzowej oraz do sosu pieczeniowego i grzybowego.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa do pieczeni wieprzowej
100% naturalny smak!
bez wzmacniaczy smaku
bez barwników
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g