Galeo Przyprawa do gulaszu i leczo 16 g
Marki:
1,79 zł
111,88 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084245333
Opis produktu: Przyprawa do gulaszu i leczo to oryginalna kompozycja przypraw i ziół typowych dla kuchni węgierskiej. Szczególnie polecana do mięs duszonych i sosów.
Dzięki niej przyrządzisz wyśmienity, aromatyczny gulasz i doskonałe w smaku leczo.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: 100% naturalnie bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek granulowany - 20%
papryka słodka
gorczyca biała
chili - 4%
majeranek - 4%
cebula granulowana
kolendra
kminek
tymianek
cząber
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: 100% naturalnie bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek granulowany - 20%
papryka słodka
gorczyca biała
chili - 4%
majeranek - 4%
cebula granulowana
kolendra
kminek
tymianek
cząber
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu | 1 łyżeczka (około 3 g) | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 930/223 (kJ/kcal) | 28/7 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,1 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 0 g |
Węglowodany | 22 g | 0,7 g |
w tym cukry | 20 g | 0,6 g |
Białko | 11 g | 0 g |
Sól | 43,5 g | 1,3 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Gulasz madziarski Danie dla 5-6 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 1 kg udźca z indyka bez kości - 40 g mąki pszennej - 20 pieczarek - 60 ml oleju - 2 marchewki - 500 g pomidorów - 2 papryki - 20 marynowanych cebulek - 1 opakowanie przyprawy do gulaszu i leczo Mięso pokroić w kostkę i oprószyć mąką. Pomidory obrać i pokroić w ósemki. W garnku rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, marchewki i papryki, a następnie przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pozostałe składniki i zalać taką ilością wody, aby je przykryła. Dusić przez 1 godzinę. W razie potrzeby posolić. Podawać z ryżem lub makaronem.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
Cechy: 100% naturalnie bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Gulasz madziarski Danie dla 5-6 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 1 kg udźca z indyka bez kości - 40 g mąki pszennej - 20 pieczarek - 60 ml oleju - 2 marchewki - 500 g pomidorów - 2 papryki - 20 marynowanych cebulek - 1 opakowanie przyprawy do gulaszu i leczo Mięso pokroić w kostkę i oprószyć mąką. Pomidory obrać i pokroić w ósemki. W garnku rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, marchewki i papryki, a następnie przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pozostałe składniki i zalać taką ilością wody, aby je przykryła. Dusić przez 1 godzinę. W razie potrzeby posolić. Podawać z ryżem lub makaronem.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
Cechy: 100% naturalnie bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska