Prymat Przyprawa kebab-gyros pikantna 30 g
Marki:
1,69 zł
58,28 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135032742
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa pikantna kebab-gyros doskonale komponuje się z potrawami kuchni orientalnej i daniami z grilla. Sprawdza się także w przypadku tradycyjnych mięsnych dań regionalnych, dodając im pikantność i wyjątkowy aromat.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu sodu
sól
papryka słodka
czosnek
chili (7,4%)
cukier
owoc kolendry
gorczyca biała
majeranek
rozmaryn
owoc jałowca
cebula
kurkuma
ziele angielskie
goździki
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu sodu
sól
papryka słodka
czosnek
chili (7,4%)
cukier
owoc kolendry
gorczyca biała
majeranek
rozmaryn
owoc jałowca
cebula
kurkuma
ziele angielskie
goździki
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1017 kJ / 243 kcal |
Tłuszcz | 7,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 30 g |
w tym cukry | 15 g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 36,7 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Kotleciki à la kebab 4 porcje, 60 min Składniki: - 300 g mięsa wieprzowego z łopatki, - 200 g mięsa z udźca jagnięcego, - 100 g mięsa z udźca wołowego, - 100 g cebuli, - 2 ząbki czosnku, - 2 jaja, - 100 ml wody gazowanej, - 1 pęczek świeżej kolendry, - 1 pęczek świeżej mięty, - 4 łyżki Przyprawy kebeb-gyros Prymat, - 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Mięso pokroić w kostkę, doprawić przyprawą kebab-gyros oraz papryką i odstawić na 20 min. Zmielić maszynką przez sitko średniej wielkości. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ząbki czosnku rozgnieść i posiekać. Do mięsa dodać posiekaną kolendrę, miętę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jaja, cebulę, czosnek, wodę i całość ponownie wymieszać. Z mięsa formować podłużne kotleciki. Drewniane patyczki namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły w trakcie smażenia. Kotleciki nabić na patyczki i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce. Następnie grillować na bardzo gorącym grillu lub obsmażyć na patelni i włożyć na 5 min. do rozgrzanego piekarnika. Można podawać z sosem tzatziki, ogórkami małosolnymi i musztardą delikatesową. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 30
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pikantna mieszanka przyprawowa do kebaba i gyrosa - kompozycja suszonych przypraw i ziół z dodatkiem chili.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Kotleciki à la kebab 4 porcje, 60 min Składniki: - 300 g mięsa wieprzowego z łopatki, - 200 g mięsa z udźca jagnięcego, - 100 g mięsa z udźca wołowego, - 100 g cebuli, - 2 ząbki czosnku, - 2 jaja, - 100 ml wody gazowanej, - 1 pęczek świeżej kolendry, - 1 pęczek świeżej mięty, - 4 łyżki Przyprawy kebeb-gyros Prymat, - 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Mięso pokroić w kostkę, doprawić przyprawą kebab-gyros oraz papryką i odstawić na 20 min. Zmielić maszynką przez sitko średniej wielkości. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ząbki czosnku rozgnieść i posiekać. Do mięsa dodać posiekaną kolendrę, miętę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jaja, cebulę, czosnek, wodę i całość ponownie wymieszać. Z mięsa formować podłużne kotleciki. Drewniane patyczki namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły w trakcie smażenia. Kotleciki nabić na patyczki i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce. Następnie grillować na bardzo gorącym grillu lub obsmażyć na patelni i włożyć na 5 min. do rozgrzanego piekarnika. Można podawać z sosem tzatziki, ogórkami małosolnymi i musztardą delikatesową. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 30
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pikantna mieszanka przyprawowa do kebaba i gyrosa - kompozycja suszonych przypraw i ziół z dodatkiem chili.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g