Tao Tao Makaron ryżowy nitki 200 g
Marki:
11,99 zł
59,95 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 9,99 zł
Kod produktu:
5901882188853
Opis produktu: Makaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1562 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 83,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,8 g |
Sól: | 0,1 g |
Adres producenta: Wyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Przepisy: Sałatka z makaronem ryżowym nitki TaoTao (dla 4 osób) Składniki: 200 g makaronu ryżowego nitki Tao Tao, 1 pierś z kurczaka, 2-3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 większy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1 mała puszka kukurydzy, koperek lub szczypiorek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego Sposób przyrządzania: Kurczaka kroimy w paski, polewamy sosem sojowym Tao Tao i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy nitki Tao Tao wg instrukcji podanej na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Kurczaka podsmażamy na patelni, wyjmujemy na papierowy ręcznik i zostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy np. w paski. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy kukurydzę, majonez lub jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Dekorujemy pokrojonymi na pół pomidorkami. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Tajlandii
Przygotowanie i stosowanie: Doskonały do sałatek i zup.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron ryżowy nitki.
bezglutenowy
bez gotowania
nr 1*
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić. Od temperatury otoczenia
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Przepisy: Sałatka z makaronem ryżowym nitki TaoTao (dla 4 osób) Składniki: 200 g makaronu ryżowego nitki Tao Tao, 1 pierś z kurczaka, 2-3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 większy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1 mała puszka kukurydzy, koperek lub szczypiorek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego Sposób przyrządzania: Kurczaka kroimy w paski, polewamy sosem sojowym Tao Tao i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy nitki Tao Tao wg instrukcji podanej na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Kurczaka podsmażamy na patelni, wyjmujemy na papierowy ręcznik i zostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy np. w paski. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy kukurydzę, majonez lub jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Dekorujemy pokrojonymi na pół pomidorkami. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Tajlandii
Przygotowanie i stosowanie: Doskonały do sałatek i zup.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron ryżowy nitki.
bezglutenowy
bez gotowania
nr 1*
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić. Od temperatury otoczenia
Kraj pochodzenia: Tajlandia