Frąckowiak Ser smażony domowy 50 g
Ser Smażony powstaje z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra ,proces naturalnego gliwienia trwający pełne pięć dni, selekcja i sezonowanie twarogu do wymaganej temperatury, ręczne jego rozdzielanie i rozsypywanie tradycyjną metodą niezmienną od 30 lat. Przy takim przebiegu procesu następuje zachowanie struktur i wartości naszego sera, co umożliwia uzyskanie tak wyjątkowego i powtarzalnego smaku. Wydłużony proces naturalnego gliwienia twarogu oraz tradycje smażenia z ciągłym, powolnym mieszaniem uwydatniają wyjątkowy SMAK I ZAPACH. Proces smażenia nie przekracza 80stopni Celcjusza co powoduje zachowanie wartości odżywczych.
na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 954 kJ / 229 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | 1,0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 19 g |
Sól | 1,5 g |
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 50 g
Przechowywanie: Cykl chłodniczy +2°C do +8°C, po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Producent: Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak S.J
Adres producenta: ul. Polna 15, 62-006 Granowo