Delecta Krówka mieszanka do wypieku ciasta 530 g
Marki:
10,89 zł
Kod produktu:
5900983005502
Opis produktu: Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić na słodko!
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 67 g | %RWS* na porcję 67 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1190 kJ | 798 kJ | 10% |
Wartość energetyczna | 284 kcal | 190 kcal | 10% |
Tłuszcz | 13 g | 8,9 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g | 2,9 g | 14% |
Węglowodany | 37 g | 25 g | 9% |
w tym cukry | 22 g | 15 g | 17% |
Białko | 4,4 g | 3,0 g | 6% |
Sól | 0,51 g | 0,34 g | 6% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami). | |||
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji). |
Adres producenta: Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przepisy: Przygotuj: Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź. 5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min. 7. Gotową masę przełóż do blachy 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min. 8. Po upieczeniu wystudź ciasto. 9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość. 11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min. ciągle mieszając. 12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami. 13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Wymiar liczbowy: 530
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta.
wyjątkowo karmelowy smak
pyszna klasyka
aksamitna i puszysta
bez oleju palmowego
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
140 g mieszanki do kremu
110 g mieszanki do polewy
Rozmiar opakowania: 530
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 20 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).
Przepisy: Przygotuj: Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź. 5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min. 7. Gotową masę przełóż do blachy 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min. 8. Po upieczeniu wystudź ciasto. 9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość. 11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min. ciągle mieszając. 12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami. 13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Wymiar liczbowy: 530
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta.
wyjątkowo karmelowy smak
pyszna klasyka
aksamitna i puszysta
bez oleju palmowego
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
140 g mieszanki do kremu
110 g mieszanki do polewy
Rozmiar opakowania: 530
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 20 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).