×

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g

8,99 zł
34,05 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437081823
Skład
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
mąka PSZENNA
7,5 % płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), mąka PSZENNA)
czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 1 porcja = 65 g(%*)
Energia1400 kJ910 kJ11 %
Energia336 kcal218 kcal11 %
Tłuszcz21 g14 g20 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,5 g4,9 g25 %
Węglowodany32 g21 g8 %
w tym Cukry21 g14 g16 %
Białko4,0 g2,6 g5 %
Sól0,36 g0,24 g4 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki
Wymiar liczbowy: 264
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek Kopce Kreta.
polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Opakowanie zawiera:
209 g mieszanki do ciasta
40 g mieszanki do przyrządzenia masy
15 g płatków czekoladowych
12 szt. foremek
Rozmiar opakowania: 264
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek.
Szczegóły produktu
5900437081823
12 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu