Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g
Marki:
6,89 zł
18,37 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437085265
Opis produktu: Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego! Wystarczy dodać jaja, tłuszcz i mleko, wymieszać i upiec. Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Na opakowaniu znajdziesz przepis na Babkę Wielkanocną i Muffinki. Smacznego Dnia!
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
błonnik z cykorii
aromat
sól
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność MLEKA.
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
błonnik z cykorii
aromat
sól
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność MLEKA.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 100g | 1 porcja = 43 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1395 kJ | 600 kJ | 7% |
Energia | 333 kcal | 143 kcal | 7% |
Tłuszcz | 14 g | 6,1 g | 9% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,9 g | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 45 g | 19 g | 7% |
w tym Cukry | 22 g | 9,6 g | 11% |
Białko | 5,5 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,77 g | 0,33 g | 6% |
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego!
Wymiar liczbowy: 375
Pozostałe informacje: 1 porcja (43 g) zawiera: energia 600 kJ 143 kcal 7%* Energia w 100 g 1395 kJ / 333 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Babka smak cytrynowy w proszku.
Cechy: bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego!
Wymiar liczbowy: 375
Pozostałe informacje: 1 porcja (43 g) zawiera: energia 600 kJ 143 kcal 7%* Energia w 100 g 1395 kJ / 333 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Babka smak cytrynowy w proszku.
Cechy: bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g