Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
Marki:
8,99 zł
17,29 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086057
Opis produktu: "Pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką. Nie zawiera barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego.
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności."
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g | 1 porcja = 92 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1284 kJ | 1182 kJ | 14% |
Energia | 307 kcal | 283 kcal | 14% |
Tłuszcz | 16 g | 15 g | 21% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,9 g | 4,5 g | 23% |
Węglowodany | 29 g | 27 g | 10% |
w tym Cukry | 15 g | 14 g | 16% |
Białko | 10 g | 9,6 g | 19% |
Sól | 0,45 g | 0,41 g | 7% |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :) Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 520
Pozostałe informacje: 1 porcja (92 g) zawiera: energia 1182 kJ 283 kcal 14%* Energia w 100 g 1284 kJ / 307 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Cechy: w środku: ciasto, masa sernikowa
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :) Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 520
Pozostałe informacje: 1 porcja (92 g) zawiera: energia 1182 kJ 283 kcal 14%* Energia w 100 g 1284 kJ / 307 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Cechy: w środku: ciasto, masa sernikowa
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji