×

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

8,99 zł
17,29 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086057
Opis
Opis produktu: "Pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką. Nie zawiera barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności."
Skład
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g1 porcja = 92 g(%*)
Energia1284 kJ1182 kJ14%
Energia307 kcal283 kcal14%
Tłuszcz 16 g15 g21%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,9 g4,5 g23%
Węglowodany 29 g27 g10%
w tym Cukry 15 g14 g16%
Białko 10 g9,6 g19%
Sól 0,45 g0,41 g7%
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :) Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 520
Pozostałe informacje: 1 porcja (92 g) zawiera: energia 1182 kJ 283 kcal 14%* Energia w 100 g 1284 kJ / 307 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Cechy: w środku: ciasto, masa sernikowa
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji
Szczegóły produktu
5900437086057
14 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu