Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g
Marki:
8,29 zł
21,82 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086163
Opis produktu: Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
mąka PSZENNA
skrobia
MLEKO odtłuszczone w proszku
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki (kurkumina, karoteny)
sól
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
mąka PSZENNA
skrobia
MLEKO odtłuszczone w proszku
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki (kurkumina, karoteny)
sól
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) | 1 porcja = 56 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1098 kJ | 615 kJ | 7% |
Energia | 264 kcal | 148 kcal | 7% |
Tłuszcz | 18,3 g | 10,3 g | 15% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 10,8 g | 6,1 g | 31% |
Węglowodany | 20,7 g | 11,6 g | 4% |
w tym Cukry | 11,3 g | 6,3 g | 7% |
Białko | 3,9 g | 2,2 g | 4% |
Sól | 0,21 g | 0,12 g | 2% |
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Lista zakupów: - 4 jaja - 325 g masła lub margaryny - 500 ml mleka forma do pieczenia 25 cm / 35 cm Dodaj do kremu: - 500 ml mleka (ok. 2 szklanki) - 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.) do ciasta : - 250 ml wody (ok. 1 szklankę) - 125 g masła lub margaryny - 4 jaja Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie kremu Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników. 2. Przygotowanie ciasta Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią. 3. Pieczenie Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 4. Przekładanie Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem. Porada Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość. Smacznego! Eklerki (ok. 20 sztuk) Krem Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania. Ciasto Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczenie Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut. Przekładanie Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 380
Pozostałe informacje: 1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%* Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto i krem do Karpatki w proszku.
Cechy: wspaniale wyrasta!
Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
240 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 380
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 30 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 30 porcji.
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Lista zakupów: - 4 jaja - 325 g masła lub margaryny - 500 ml mleka forma do pieczenia 25 cm / 35 cm Dodaj do kremu: - 500 ml mleka (ok. 2 szklanki) - 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.) do ciasta : - 250 ml wody (ok. 1 szklankę) - 125 g masła lub margaryny - 4 jaja Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie kremu Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników. 2. Przygotowanie ciasta Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią. 3. Pieczenie Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 4. Przekładanie Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem. Porada Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość. Smacznego! Eklerki (ok. 20 sztuk) Krem Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania. Ciasto Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczenie Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut. Przekładanie Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 380
Pozostałe informacje: 1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%* Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto i krem do Karpatki w proszku.
Cechy: wspaniale wyrasta!
Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
240 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 380
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 30 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 30 porcji.