Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 20 g
Marki:
4,29 zł
214,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900983020192
Opis produktu: Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Adres producenta: Paczkowano:
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przepisy: Nasz przepis na kurczaka w galarecie: Przygotuj: 2 skrzydełka, 2 uda z kurczaka, 2 jaja, 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1/2 selera, 1 kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, 3 łyżeczki żelatyny Delecta. Ugotuj części kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler z kostką rosołową. Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i pieprzem. Ugotuj jaja. Kurczaka oddziel od kości, pokrój w cząstki. Warzywa pokrój w kostkę, jaja w plasterki. Rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w 0,5 litra wrzącego wywaru. Na dnie foremek układaj plasterki jaja oraz naprzemiennie warzywa z kurczakiem, zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób użycia: Rozpuść 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia zwierzęcego.
niezbędna w kuchni
na 1 l wody
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Nasz przepis na kurczaka w galarecie: Przygotuj: 2 skrzydełka, 2 uda z kurczaka, 2 jaja, 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1/2 selera, 1 kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, 3 łyżeczki żelatyny Delecta. Ugotuj części kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler z kostką rosołową. Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i pieprzem. Ugotuj jaja. Kurczaka oddziel od kości, pokrój w cząstki. Warzywa pokrój w kostkę, jaja w plasterki. Rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w 0,5 litra wrzącego wywaru. Na dnie foremek układaj plasterki jaja oraz naprzemiennie warzywa z kurczakiem, zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób użycia: Rozpuść 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia zwierzęcego.
niezbędna w kuchni
na 1 l wody
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g