×

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g

Marki:
4,59 zł
229,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084202787
Opis
Opis produktu: W moich europejskich podróżach natykałem się często na rozgrzewający, słodko-korzenny, piernikowy zapach. W Holandii ontbijtkoek, na które mówią peperkoek - pieprzowe ciasto, jadłem na śniadanie. Pikantne francuskie pain d'épices zdarzyło mi się smakować na słodko - z likierem i wytrawnie - w formie grzanek do mięs. To zbyt cenny wypiek, by cokolwiek się zmarnowało - piernikowe resztki są składnikiem francuskiego, piernikowego kremu i szarego sosu do karpia.
Skład
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
cynamon - 44%
imbir - 11%
goździki
cukier
gałka muszkatołowa
kolendra
kardamon - 4%
pieprz czarny
ziele angielskie
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1217/292 (kJ/kcal)
Tłuszcz4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,3 g
Węglowodany37 g
w tym cukry14 g
Białko6,0 g
Sól0,22 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Piernik Świąteczny Składniki na 1 blachę ciasta: 1/2 szklanki mleka, 250 g cukru, 250 g miodu, 25 g masła, 2 jajka, 400 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, 50 g posiekanych bakalii, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis, sól. Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej w garnku z cukrem i miodem. Gdy cukier się rozpuści dodaj masło, przyprawę i szczyptę soli. 2. Do wystudzonej masy dodaj ubite jajka, mąkę z sodą, bakalie i powidła. Delikatnie wszystko wymieszaj, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na minimum 2 dni. 3. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i piecz ok. 70 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C. Po ostudzeniu ciasta zawiń je w folię i odstaw na 2-4 dni. 4. Piekarnik udekoruj polewą czekoladową. (Do rondelka wlej 7 łyżek mleka, zagrzej, a następnie dodaj połamaną w kostkę tabliczkę gorzkiej czekolady. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i polej wystudzony piernik.)
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Szczegóły produktu
5900084202787
21 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu