Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
Marki:
1,89 zł
31,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437013008
Opis produktu: Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty:
- łatwe i szybkie zastosowanie
- ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobie
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność glutenu i mleka.
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobie
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność glutenu i mleka.
w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty): | |
---|---|
Wartość energetyczna | 962 kJ/230 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 6,8 g |
Węglowodany | 17,1 g |
w tym Cukry | 13,7 g |
Białko | 13,2 g |
Sól | 0,13 g |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy: Tradycyjny sernik domowy Składniki: - 5 jajek, - 200 g cukru pudru, - 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, - 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera, - 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera, - 150 g rozpuszczonego masła. Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.
Wymiar liczbowy: 60
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
puszysty i delikatny sernik
bez skrobi modifikowanych
na 1 kg twarogu
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Tradycyjny sernik domowy Składniki: - 5 jajek, - 200 g cukru pudru, - 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, - 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera, - 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera, - 150 g rozpuszczonego masła. Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.
Wymiar liczbowy: 60
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
puszysty i delikatny sernik
bez skrobi modifikowanych
na 1 kg twarogu
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g