Galeo Majeranek 6 g
Marki:
1,69 zł
281,67 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 0,99 zł
Kod produktu:
5900084245111
Opis produktu: Majeranek wywodzi się z rejonu Morza Śródziemnego. Uprawiany był już w czasach starożytnych z uwagi na swoje walory przyprawowe i lecznicze. W średniowieczu stał się popularnym dodatkiem do likierów.
Majeranek Galeo ma korzenny smak i wyrazisty aromat. Polecany do przyprawiania potraw z kapusty (kapuśniak) i roślin strączkowych (zupa grochowa i fasolowa). Wyśmienicie wzbogaca smak wszelkich dań mięsnych, pasztetów, wędlin oraz potraw z dodatkiem grzybów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Wątróbka cielęca z jabłkami Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 20 min. - 600 g wątróbki cielęcej - 3 łyżki mąki - 2 jabłka - olej - 2 cebule - sól - produkty Galeo: 2 łyżeczki majeranku, pieprz czarny mielony Wątróbkę pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać krążki cebuli, pokrojone w cząstki jabłka, posypać majerankiem i całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Wątróbkę przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ziemniakami z wody.
Wymiar liczbowy: 6
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Majeranek
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Wątróbka cielęca z jabłkami Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 20 min. - 600 g wątróbki cielęcej - 3 łyżki mąki - 2 jabłka - olej - 2 cebule - sól - produkty Galeo: 2 łyżeczki majeranku, pieprz czarny mielony Wątróbkę pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać krążki cebuli, pokrojone w cząstki jabłka, posypać majerankiem i całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Wątróbkę przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ziemniakami z wody.
Wymiar liczbowy: 6
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Majeranek
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska