×

Kotányi Papryka wędzona słodka 22 g

Marki:
2,49 zł
118,57 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901032035174
Opis
Opis produktu: Papryka słodka wędzona Kotányi charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego i słodkawym smakiem. Ten unikalny aromat powstaje, gdy zebrane dojrzałe owoce słodkiej czerwonej papryki są wędzone w piecach opalanych dębowym drewnem. Papryka dodana do potrawy, w połączeniu z tłuszczem, w pełni rozwija swój piękny kolor. Uwaga, papryka smażona zbyt długo nada gorzkiego smaku potrawie.
Skład
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Dodatkowe informacje
Adres producenta: KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa
Przepisy: Medaliony wieprzowe w sosie z wędzoną papryką na 4 porcje 8 medalionów wieprzowych po 60 g, szczypta kminku całego, 2 łyżki oleju, 50 g drobno pokrojonego boczku wędzonego, 1 posiekana czerwona cebula, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 łyżeczka papryki wędzonej Kotányi, odrobina białego wina, 1/4 l sosu pieczeniowego, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka zielonej pietruszki Kotányi, pieprz i sól do smaku. Przyrządzenie: Boczek, cebulę i czosnek usmażyć w 2 łyżkach oleju. Następnie dodać paprykę, odrobinę białego wina i sos pieczeniowy, gotować przez chwilę. Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną i dodać do sosu. Całość pozostawić na ogniu przez ok. 5 min. mieszając od czasu do czasu. Sos przyprawić solą, pieprzem i pietruszką do smaku. Mięso przyprawić pieprzem, solą i kminkiem, następnie smażyć ok. 2 min. z każdej strony (medaliony w środku powinny być lekko różowe). Medaliony podawać polane sosem w towarzystwie kaszy kuskus lub ziemniaków. Wskazówka: Doskonale smakuje z ziemniakami i rozmarynem, makaronem lub ziemniaczano-selerowym purée. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Wymiar liczbowy: 22
Przygotowanie i stosowanie: Zastosowanie: Idealnie komponuje się z daniami z ryb, gulaszami, zupami i gęstymi sosami. Stanowi najważniejszy składnik tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy chorizo.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Papryka wędzona słodka
100% naturalny smak!
bogaty aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania: 22
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5901032035174
42 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu