Prymat Zioła kuchni włoskiej suszone 8 g
Marki:
1,89 zł
236,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135041119
Opis produktu: Warto wiedzieć
Kompozycja aromatycznych ziół, doskonała zarówno do dań mięsnych, jak i warzywnych. Polecana m.in. do ryb, owoców morza, makaronów i pizzy. Ożywi smak lekkich przekąsek, sałatek czy kanapek.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
zioła (88,9%): oregano, bazylia, cząber
cebula
czosnek
natka pietruszki
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
zioła (88,9%): oregano, bazylia, cząber
cebula
czosnek
natka pietruszki
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Bagietka z szynką szwarcwaldzką 4 porcje, 30 min Składniki: - 2 bagietki, - 200 g szynki szwarcwaldzkiej, - 12 pomidorów koktajlowych, - kilka jabłuszek kaparowych, - 3 łyżki masła, - 3 łyżki pokruszonego sera pleśniowego, - kilka listków świeżej bazylii, - 2 łyżki Ziół kuchni włoskiej Prymat, - do smaku: Pieprz kolorowy Prymat. Sposób przygotowania: Masło zmiksować z ziołami kuchni włoskiej na aksamitną masę. Bagietki pokroić pod skosem na kromki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i lekko zrumienić. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i każdą kromkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz jabłuszka kaparowe. Kanapki posypać pokruszonym serem pleśniowym i doprawić świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Udekorować listkami świeżej bazylii. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 8
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Zioła kuchni włoskiej suszone - suszona mieszanka ziół i przypraw.
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Bagietka z szynką szwarcwaldzką 4 porcje, 30 min Składniki: - 2 bagietki, - 200 g szynki szwarcwaldzkiej, - 12 pomidorów koktajlowych, - kilka jabłuszek kaparowych, - 3 łyżki masła, - 3 łyżki pokruszonego sera pleśniowego, - kilka listków świeżej bazylii, - 2 łyżki Ziół kuchni włoskiej Prymat, - do smaku: Pieprz kolorowy Prymat. Sposób przygotowania: Masło zmiksować z ziołami kuchni włoskiej na aksamitną masę. Bagietki pokroić pod skosem na kromki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i lekko zrumienić. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i każdą kromkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz jabłuszka kaparowe. Kanapki posypać pokruszonym serem pleśniowym i doprawić świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Udekorować listkami świeżej bazylii. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 8
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Zioła kuchni włoskiej suszone - suszona mieszanka ziół i przypraw.
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g