18,99 zł
1 266,00 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084245821
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Risotto z łososiem Przygotowanie 10 min Gotowanie 40 min Porcje 4 Składniki: 50 g masła 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 250 g ryżu do risotto 250 ml białego wina 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 400 g filetu z łososia bez skóry 50 g tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Na dużej patelni podsmaż na maśle cebulę, wsyp ryż, smaż razem przez 3 min, mieszając wlej wino, dodaj szafran, wymieszaj. 2. Dodaj połowę bulionu, szczyptę sól i gotuj na wolnym ogniu 40 min, mieszając, co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem. 3. Łososia pokrój na 8 kawałków, oprósz solą i pieprzem. 4. 10 min. przed końcem dodaj parmezan, wymieszaj, na ryżu ułóż łososia, po 5 min. przewróć na druga stronę. 5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Wymiar liczbowy: 0.15
Tekst dowolny o pochodzeniu: Zapakowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Szafran nitki.
Cechy: zbierane ręcznie dla pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 0,15
Jednostka (tekst opisowy): g
Zapakowano w: Polska
Przepisy: Risotto z łososiem Przygotowanie 10 min Gotowanie 40 min Porcje 4 Składniki: 50 g masła 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 250 g ryżu do risotto 250 ml białego wina 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 400 g filetu z łososia bez skóry 50 g tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Na dużej patelni podsmaż na maśle cebulę, wsyp ryż, smaż razem przez 3 min, mieszając wlej wino, dodaj szafran, wymieszaj. 2. Dodaj połowę bulionu, szczyptę sól i gotuj na wolnym ogniu 40 min, mieszając, co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem. 3. Łososia pokrój na 8 kawałków, oprósz solą i pieprzem. 4. 10 min. przed końcem dodaj parmezan, wymieszaj, na ryżu ułóż łososia, po 5 min. przewróć na druga stronę. 5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Wymiar liczbowy: 0.15
Tekst dowolny o pochodzeniu: Zapakowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Szafran nitki.
Cechy: zbierane ręcznie dla pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 0,15
Jednostka (tekst opisowy): g
Zapakowano w: Polska
38 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane