×

Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g

Marki:
1,99 zł
199,00 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,59 zł
Kod produktu:
5901135000635
Opis

Opis produktu: Warto wiedzieć Gałka muszkatołowa ma intensywny korzenno-słodkawy smak. Stosowana jest do sosów śmietankowych i serowych, a także do tradycyjnych polskich potraw takich jak: bigos, flaki, zupa fasolowa, czy też mielone kotlety. Nadaje wyjątkowy aromat słodkim deserom i napojom.

Skład

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Dodatkowe informacje

Adres producenta: Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Przepisy: Tartaletki ze szpinakiem 4 porcje, 130 min Składniki: - 250 g świeżego szpinaku, - 2 ząbki czosnku, - 200 g sera pleśniowego, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 2 łyżki masła, - olej rzepakowy do smażenia, - do smaku: Pieprz czarny gruby mielony, Sól morska Prymat. Ciasto: - 200 g mąki krupczatki, - 120 g zimnego masła, - 2 żółtka. Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać pokrojone na kawałki masło i posiekać z mąką. Dodać żółtka, szczyptę soli i wyrobić na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Szpinak umyć, odciąć twarde końcówki i podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem, olejem i pokrojonym w plastry czosnkiem. Dodać połowę pokruszonego sera pleśniowego, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Foremki posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i przełożyć do foremek. Spody ponakłuwać. Piec na złoty kolor przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ciasto wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia. Następnie nałożyć farsz i dodać na górę pozostałą część pokruszonego sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika na ok. 5 minut. Piec do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 10
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Gałka muszkatołowa mielona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g

Szczegóły produktu
5901135000635
42 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu