Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550 1 kg
Marki:
5,49 zł
5,49 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 5,99 zł
Kod produktu:
5902020163244
Opis produktu: Mąka Basia Extra wypiek to naturalny produkt o wysokich właściwościach wypiekowych. Powstaje ze zmielenia ziaren wyselekcjonowanej pszenicy, która dzięki swoim naturalnym właściwościom podnosi jakość wypieków. Dzięki temu Twoje ciasta będą doskonale wyrośnięte.
Mąka Basia Extra wypiek idealnie nadaje się do wszystkich ciast drożdżowych.
100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1441 kJ / 340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 69,6 g | 27% |
w tym cukry | 2,3 g | 3% |
Białko | 10,9 g | 22% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Adres producenta: GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy: Ciasto drożdżowe z owocami - 1 kostka drożdży - cukier wanilinowy - 3/4 szkl. cukru - 4 jaja - 1 szkl. mleka - 1 szkl. oleju - 1 szkl. mąki Basia Extra wypiek - szczypta soli Na kruszonkę: 1/3 kostki masła, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki W naczyniu układamy warstwami składniki według powyższej kolejności. Zostawiamy je na 2-3 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie wyrabiamy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy sezonowe owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 550
wyrośnięte wypieki
z pszenicy o wysokiej wartości wypiekowej**
najlepsza do ciast drożdżowych
** w rozumieniu energii ciasta powyżej 80 cm² mierzonej ekstensografem zgodnie z normą ISO 5530-2
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Ciasto drożdżowe z owocami - 1 kostka drożdży - cukier wanilinowy - 3/4 szkl. cukru - 4 jaja - 1 szkl. mleka - 1 szkl. oleju - 1 szkl. mąki Basia Extra wypiek - szczypta soli Na kruszonkę: 1/3 kostki masła, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki W naczyniu układamy warstwami składniki według powyższej kolejności. Zostawiamy je na 2-3 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie wyrabiamy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy sezonowe owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 550
wyrośnięte wypieki
z pszenicy o wysokiej wartości wypiekowej**
najlepsza do ciast drożdżowych
** w rozumieniu energii ciasta powyżej 80 cm² mierzonej ekstensografem zgodnie z normą ISO 5530-2
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska