Basia Mąka krupczatka typ 450 1 kg
Marki:
3,69 zł
3,69 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902020163206
Opis produktu: Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Dzięki najlepszym ziarnom oraz doskonałym standardom produkcji, Mąka Basia ma niezmiennie wysoką jakość.
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1435 kJ / 338 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,1 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 71,9 g | 28% |
w tym cukry | 2,2 g | 2% |
Białko | 9,1 g | 18% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Adres producenta: GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy: Tarta z owocami i kremem z mascarpone Ciasto kruche: - 300 g Mąki Basia Krupczatka - 180 g zimnego masła - 135 g cukru pudru - 2 żółtka - szczypta soli Krem: - 500 g serka mascarpone - 6 łyżek cukru pudru - sok z cytryny - 450 g owoców Ciasto: Składniki zgniatamy i odkładamy do lodówki na 1 godz. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wyklejamy formę posmarowaną masłem, ponownie odstawiamy do lodówki na 20 min. Nakłuwamy ciasto widelcem i obciążamy. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180°C. Studzimy. Krem: Łączymy serek z cukrem i sokiem z cytryny. Przekładamy na wystudzone ciasto. Dekorujemy owocami i chłodzimy przez ok. 2 godz. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka krupczatka typ 450
Cechy: najlepsza do ciast kruchych
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Tarta z owocami i kremem z mascarpone Ciasto kruche: - 300 g Mąki Basia Krupczatka - 180 g zimnego masła - 135 g cukru pudru - 2 żółtka - szczypta soli Krem: - 500 g serka mascarpone - 6 łyżek cukru pudru - sok z cytryny - 450 g owoców Ciasto: Składniki zgniatamy i odkładamy do lodówki na 1 godz. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wyklejamy formę posmarowaną masłem, ponownie odstawiamy do lodówki na 20 min. Nakłuwamy ciasto widelcem i obciążamy. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180°C. Studzimy. Krem: Łączymy serek z cukrem i sokiem z cytryny. Przekładamy na wystudzone ciasto. Dekorujemy owocami i chłodzimy przez ok. 2 godz. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka krupczatka typ 450
Cechy: najlepsza do ciast kruchych
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska