Pudliszki Makaron nitki 500 g
Marki:
9,79 zł
19,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900783005887
Opis produktu: Pszenica durum i otrzymywana z niej semolina to jeden z najlepszych gatunków mąki pszennej.
Makaron Pudliszki Nitki w 100% powstaje z pszenicy durum. Dzięki temu po ugotowaniu makaron nie klei się - jest idealnie sprężysty i ma ładny kolor.
Makaron 100% pszenicy durum to koniec z klejącym się makaronem w Twojej kuchni.
Makaron 100% pszenicy durum to gwarancja makaronu doskonałej jakości, który jest idealnie sprężysty - al dente.
Pewność smaku, dzięki trosce o każdy składnik.
Jaja: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać jaja, soję.
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać jaja, soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego makaronu | Wartość odżywcza w porcji (100 g) suchego makaronu | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1504 kJ/355 kcal | 1504 kJ/355 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,1 g |
Węglowodany | 72 g | 72 g |
w tym cukry | 3,5 g | 3,5 g |
Błonnik | 2,5 g | 2,5 g |
Białko | 12 g | 12 g |
Sól | 0,03 g | 0,03 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | ||
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji suchego makaronu. |
Adres producenta: HJ Heinz Polska Sp. z o.o.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7,
63-840 Krobia
Podziel się opinią: 801 190 190
www.pudliszki.pl
Całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Przepisy: Przygotuj: Pyszną pomidorową z makaronem Pudliszki! 25 minut i gotowe! Potrzebujesz: (porcja dla 4 osób) - 400 g makaronu nitki Pudliszki - ¼ szklanki zielonej i czerwonej soczewicy - 200 g marchewki i czerwonej cebuli - 100 g selera - 1,5 l wywaru drobiowego - 5 czubatych łyżek Koncentratu Pomidorowego Pudliszki - kawałek białej części pora - sól, pieprz i olej rzepakowy 1. Zalej zieloną i czerwoną soczewicę szklanką wody i gotuj 10 min. Przepłucz letnią wodą. 2. Podsmaż na rumiano pokrojoną w cienkie paski marchew i seler. 3. Wymieszaj marchewkę, seler i soczewicę z wywarem drobiowym. Gotuj razem przez 15 min. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy Pudliszki i dopraw do smak solą oraz pieprzem. 5. W międzyczasie posiekaj cebulę i pora w drobne kawałki i przesmaż na odrobinie oleju. 6. Zupę rozlej do talerzy z wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Udekoruj cebulką z pora. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Nitki.
100% pszenicy durum
czas gotowania 4 min
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji suchego makaronu.
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu Pudliszki. Gotować na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić. Od temperatury otoczenia
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Przepisy: Przygotuj: Pyszną pomidorową z makaronem Pudliszki! 25 minut i gotowe! Potrzebujesz: (porcja dla 4 osób) - 400 g makaronu nitki Pudliszki - ¼ szklanki zielonej i czerwonej soczewicy - 200 g marchewki i czerwonej cebuli - 100 g selera - 1,5 l wywaru drobiowego - 5 czubatych łyżek Koncentratu Pomidorowego Pudliszki - kawałek białej części pora - sól, pieprz i olej rzepakowy 1. Zalej zieloną i czerwoną soczewicę szklanką wody i gotuj 10 min. Przepłucz letnią wodą. 2. Podsmaż na rumiano pokrojoną w cienkie paski marchew i seler. 3. Wymieszaj marchewkę, seler i soczewicę z wywarem drobiowym. Gotuj razem przez 15 min. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy Pudliszki i dopraw do smak solą oraz pieprzem. 5. W międzyczasie posiekaj cebulę i pora w drobne kawałki i przesmaż na odrobinie oleju. 6. Zupę rozlej do talerzy z wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Udekoruj cebulką z pora. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Nitki.
100% pszenicy durum
czas gotowania 4 min
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji suchego makaronu.
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu Pudliszki. Gotować na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić. Od temperatury otoczenia
Kraj pochodzenia: Produkt UE
48 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane