×

Lubella Makaron cannelloni 250 g

Marki:
6,29 zł
25,16 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900049001530
Skład
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia1572 kJ / 371 kcal
tłuszcz1,8 g
w tym kwasy nasycone0,5 g
węglowodany75 g
w tym cukry2,5 g
błonnik3,3 g
białko12 g
sól0,03 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone Składniki: makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk) świeży szpinak 350 g serek mascarpone 200 g mozzarella 1 sztuka 2 łyżki oliwy pomidorki koktajlowe 200 g Dodatkowo 1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Przygotuj dodatki! Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem. Teraz pieczenie! Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 60 min
Wymiar liczbowy: 250
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron cannelloni.
Cechy: Polska Marka
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5900049001530
63 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu