Cenos Ryż biały długi 1 kg
Marki:
6,49 zł
6,49 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977001770
Opis produktu: Ryż biały ma długie, smukłe ziarna. Jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie, lubianym przez wszystkich. Idealny do zup, dań mięsnych i warzyw.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1449 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 341 kcal | |
tłuszcz | 0,2 g | <1 |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | <1 |
węglowodany | 77 g | 30 |
w tym cukry | <0,5 g | <1 |
błonnik | 1,5 g | |
białko | 7,4 g | 15 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: 2 filety z kurczaka, 3 nieduże papryki w różnych kolorach, pół cebuli, kilka plastrów ananasa z puszki, kilka łyżek soku z ananasa z puszki, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka octu ryżowego lub winnego, mały kawałek korzenia imbiru (1-2 cm), sól, słodka papryka, oliwa lub olej do smażenia, łyżka mąki do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i lekko podsmażamy, dodajemy posiekaną paprykę i cebulę. Wszystko smażymy przez chwilę, zdejmujemy z patelni. Na czystej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy sok z ananasa, przecier pomidorowy, gotujemy przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy wcześniej podsmażone składniki i pokrojonego ananasa. Doprawiamy solą, słodką papryką, octem i drobno startym imbirem. Dusimy na wolnym ogniu 10-15 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możemy go zagęścić mąką. Danie podajemy na białym ryżu. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż biały długi
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Gotować we wrzątku: Ryż wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać go do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy ryż będzie miękki, odcedzić go. Proporcja ryżu do wody powinna wynosić 1:4. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: 2 filety z kurczaka, 3 nieduże papryki w różnych kolorach, pół cebuli, kilka plastrów ananasa z puszki, kilka łyżek soku z ananasa z puszki, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka octu ryżowego lub winnego, mały kawałek korzenia imbiru (1-2 cm), sól, słodka papryka, oliwa lub olej do smażenia, łyżka mąki do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i lekko podsmażamy, dodajemy posiekaną paprykę i cebulę. Wszystko smażymy przez chwilę, zdejmujemy z patelni. Na czystej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy sok z ananasa, przecier pomidorowy, gotujemy przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy wcześniej podsmażone składniki i pokrojonego ananasa. Doprawiamy solą, słodką papryką, octem i drobno startym imbirem. Dusimy na wolnym ogniu 10-15 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możemy go zagęścić mąką. Danie podajemy na białym ryżu. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż biały długi
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Gotować we wrzątku: Ryż wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać go do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy ryż będzie miękki, odcedzić go. Proporcja ryżu do wody powinna wynosić 1:4. Od temperatury otoczenia