Cenos Ryż basmati 400 g (4 torebki)
Marki:
7,89 zł
19,73 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977002586
Opis produktu: Ryż basmati to wyjątkowo aromatyczny gatunek ryżu, rosnący u podnóża Himalajów, uznawany za najlepszy ryż na świecie. Po ugotowaniu jego ziarenka są białe i sypkie. Znakomicie smakuje z daniami smażonymi i sałatkami.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1471 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 347 kcal | |
tłuszcz | 0,7 g | 1 |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g | 2 |
węglowodany | 75 g | 29 |
w tym cukry | 0,2 g | <1 |
błonnik | 2,4 g | |
białko | 8,9 g | 18 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Kurczak w orientalnym sosie Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 50 minut. Składniki: 3 filety z kurczaka, 2 czerwone papryki, 1-2 cm imbiru, duża cebula, 3 ząbki czosnku, masło 35 g, kostka rosołowa drobiowa, puszka krojonych pomidorów, śmietana 18% 100 ml, przecier pomidorowy 100 g, 1-2 łyżeczki curry, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 2 łyżki octu winnego, sól. Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę, czosnek i imbir. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy curry i pieprz cayenne. Mieszamy i dolewamy ocet winny. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, wlewamy na patelnię, a następnie dodajemy śmietanę, pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotujemy przez kilka minut. Mięso i czerwoną paprykę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na osobnej patelni. Następnie dodajemy do sosu i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Potrawę podajemy z ryżem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: I - Indie, P - Pakistan
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż basmati
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Kurczak w orientalnym sosie Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 50 minut. Składniki: 3 filety z kurczaka, 2 czerwone papryki, 1-2 cm imbiru, duża cebula, 3 ząbki czosnku, masło 35 g, kostka rosołowa drobiowa, puszka krojonych pomidorów, śmietana 18% 100 ml, przecier pomidorowy 100 g, 1-2 łyżeczki curry, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 2 łyżki octu winnego, sól. Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę, czosnek i imbir. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy curry i pieprz cayenne. Mieszamy i dolewamy ocet winny. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, wlewamy na patelnię, a następnie dodajemy śmietanę, pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotujemy przez kilka minut. Mięso i czerwoną paprykę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na osobnej patelni. Następnie dodajemy do sosu i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Potrawę podajemy z ryżem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: I - Indie, P - Pakistan
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż basmati
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia